-

Busuiocul, remediul pentru numeroase afecţiuni

Busuiocul - folosit încă din antichitate - este considerat un remediu natural eficient în lupta cu numeroase afecţiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, cancerul, acneea şi artrita reumatoidă.

Cu un gust asemănător anasonului, busuiocul este o plantă bogată în carotenoizi, precum betacaroten, care protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi şi previne procesul de oxidare a colesterolului pe vasele de sânge.

Astfel, busuiocul reduce riscul de ateroscleroză şi atac de cord. Datorită conţinutului de magneziu, busuiocul este recomandat în menţinerea sănătăţii cardiovasculare prin relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui. Pentru că tot mai multe persoane se confruntă cu acnee şi psoriazis, specialiştii recomandă uleiul de busuioc.

De asemenea, uleiul de busuioc este recomandat în îngrijirea zilnică a pielii şi a părului. Busuiocul are puterea de a reduce simptomele artritei reumatoide datorită unei substanţe denumită eugenol care inhibă activitatea unei enzime ce duce la afectarea articulaţiilor şi oaselor. Mai mult decât atât, eugenolul este benefic şi pentru sănătatea tractului digestiv.

Mai exact, busuiocul elimină gazele din stomac şi intestine, tratează constipaţia, crampele abdominale şi indigestia. Busuiocul este eficient pentru întreg sistemul imunitar, pentru că distruge bacteriile care permit dezvoltarea infecţiilor virale, a răcelilor, a gripei şi a herpesului.