Prunele, remediul perfect împotriva anemiei
Prunele sunt bogate în minerale, vitamine, enzime şi fibre. Cu toate că aceste fructe au un efect laxativ, ele au o valoare energetică foarte scăzută, de aproximativ patru ori mai mică decât cea a pâinii.
14 Septembrie 2014, 21:00
Aceste caracteristici fac din prune alimente excelente, care au avantaje faţă de toate celelalte fructe. Prunele sunt utilizate în scop profilactic în anemie, oboseală fizică şi psihică, depresie, insuficienţă hepatică, reumatism cronic şi ateroscleroză. Cel mai indicat este consumul lor proaspăt, însă pot fi folosite şi în compoturi, gemuri şi prăjituri.
Adăugarea de zahăr când le mâncăm nu este necesară, deoarece prunele sunt bogate în fructoză. Ele facilitează absorbţia de fier, care este foarte utilă în cazurile de anemie. De asemenea, prunele sunt bogate în potasiu, un element important pentru reglarea tensiunii arteriale şi activitatea cardiacă. Prunele nu ar trebui să fie consumate în cantităţi excesive, deoarece pot apărea tulburări gastrice.