Peştele la grătar este benefic pentru creier
Consumul de peşte la grătar o dată pe săptămână sporeşte sănătatea creierului şi previne apariţia demenţei, au constatat cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh.
24 August 2014, 21:00
Indiferent de conţinutul de acizi graşi omega-3 din peşte, este importantă prepararea acestuia în cuptor sau pe grătar şi consumul lui în mod regulat. Persoanele care includ în dieta lor peşte fript şi nu prăjit au un volum mai mare al creierului în zonele asociate cu memoria şi cunoaşterea.
Cercetătorii susţin că nu au descoperit legătura dintre nivelul de acizi graşi omega-3 şi aceste schimbări ale creierului, însă cred că factorii care influenţează modul de viaţă sunt mai importanţi decât cei biologici.
Acizii graşi omega-3 sunt foarte importanţi, deoarece peştele preparat la grătar sau în cuptor este mult mai benefic decât cel prăjit, prăjirea distrugând acizii graşi sănătoşi din peşte.