Ascultă Radio Antena Satelor Live

Căpşunile, ideale împotriva bolilor inflamatorii intestinale

Dureri abdominale, crampe – milioane de oameni suferă de boli cronice inflamatorii intestinale, cum ar fi colita ulcerativă sau boala Crohn.

27 August 2018, 09:39

Cercetătorii au descoperit acum că un fruct popular îi poate ajuta pe cei care suferă de aceste boli. Astfel, o porţie zilnică de căpşuni poate ameliora simptomele unor afecţiuni.

Căpşunele sunt bogate în ingrediente sănătoase. 120 de grame din aceste fructe acoperă necesarul zilnic de vitamina C al unul adult. Fructele sunt sărace n calorii, au un conţinut bogat de acid folic, potasiu şi magneziu.

Oamenii de ştiinţă din Italia au descoperit că extractul de căpşune protejează împotriva cancerului de sân. Cercetătorii din SUA spun că aceste fructe ajută în bolile inflamatorii intestinale.

Bolile cronice inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă, cauzează adesea simptome precum diaree severă, durere abdominală şi oboseală cronică. În plus, astfel de boli măresc riscul de cancer colorectal.

Cercetătorii afirmă acum că aceste simptome ale pacienţilor pot fi atenuate prin schimbarea dietei. Oamenii de ştiinţă din SUA au spus la, reuniunea American Chemical Society (ACS) din Boston (desfăşurată în perioada 19 – 23 august), că o porţie zilnică de căpşuni (mai puţin de o cană plină) ţine medicul departe.

Stilul de viaţă nesănătos promovează boala inflamatorie a intestinului, numită prescurtat IBD (Inflammatory bowel disease).

„Stilul de viaţă nesănătos şi obiceiurile alimentare ale multor oameni – un consum de alimente cu conţimnut ridicat de zahăr, bogate în grăsimi animale – pot promova inflamaţia intestinală şi pot creşte riscul de IBD” scrie Hang Xiao, de la Universitatea din Massachusetts Amhers, în revista „EurekAlert!”.

Pentru a stabili o abordare eficientă şi practică pentru reducerea bolii inflamatorii intestinale, cercetătroii americani s-au concentrat asupra căpşunelor din cauza consumului larg răspândit. Potrivit oamenilor de ştiinţă, consumul unei porţii zilnice echivalente cu trei sferturi dintr-o cană de căpşuni reduce semnificativ simptomele bolilor inflamatorii intestinale.

De asemenea, se normalizează flora intestinală şi metabolismul. Potrivit „EurekAlert!”, Xiao sfătuieşte pacienţii să consulte medicii lor înainte de a-şi schimba dieta.

De asemenea, el recomandă „evitarea acestui tip de intervenţie nutriţională dacă sunteţi alergic la fructe”.

Sursa: rador

Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde