-

Ce  plante sunt indicate împotriva colesterolului? 5 rețete naturiste

Scris de

Colesterolul ridicat este o problemă obișnuită. Dr. Jacques Labescat, un celebru fitoterapeut francez, răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de tratamentul naturist, referindu-se în special la tipul de plante și la modul de utilizare a acestora.

Sunt obosit, stresat și am prea mult colesterol, ce pot lua pentru plante?
Dr. Jacques Labescat: „Trei întrebări într-una, dar numai două plante sunt recomandate. Vă voi sfătui să luați suc de curcuma care vă va ajuta să vă gestionați digestia și, în același timp, să vă protejați arterele  una până la două linguri pe zi, ca tratament de 15 zile pe lună. Sucul de turmeric este, de asemenea, minunat dacă aveți dureri articulare. Apoi adăugați trei căni pe zi cu infuzie de măslin, cu o lingură de frunze per cană, timp de 20 de zile pe lună. Și este, de asemenea, eficient pentru hipertensiune și diabet”.

Am prea mult colesterol, este familie, părinții mei au avut probleme cu inima. Dar aș prefera să nu iau medicamente.
Dr. Jacques Labescat: „La sfatul medicului dumneavoastră, puteți lua mucilagiu de orez roșu, care vă va reduce nivelul de transportori de colesterol rău. Acest lucru îl va împiedica pe acesta din urmă să se atașeze de arterele tale, așa cum a făcut-o și pentru părinții tăi. În general, se iau una până la două capsule pe zi asociate cu o dietă săracă în zaharuri rapide și grăsimi saturate proaste.”

De multe ori am probleme cu digestia unei mese bune și plătesc adesea un preț ridicat pentru aceasta în colesterol. Nu ar exista o plantă pentru asta?
Dr. Jacques Labescat: „Pentru probleme de digestie, cum ar fi cele legate de absorbția excesivă a grăsimilor rele, două plante pot fi suverane pentru dvs.: anghinare și păpădie. Acestea vă vor ajuta vezica biliară să digere grăsimile și să se digere singure, chiar reglând constipația, care este adesea concomitentă. În capsule, se iau câte una până la două capsule pe zi timp de o săptămână.”

De multe ori am dureri de cap și sunt obosit. Medicul meu mi-a spus că provine din colesterol. Ce pot sa fac ?
Dr. Jacques Labescat: „Mai întâi, făcând un test de sânge, asigurați-vă că diagnosticul este real și dacă aveți prea mult colesterol rău, dacă aveți deja grijă să mâncați corect (nu prea repede) grăsimi rele), veți putea face cure de chrysantellum americanum. Acest excelent demachiant hepatic arde grăsimile și previne înfundarea arterelor. Se administrează în capsule una până la două pe zi, în cure de două săptămâni pe lună, care pot fi repetate.”

Am prea mult colesterol, mi-a spus medicul, dar nu suport ce mi-a dat. Există plante pentru asta?
Dr. Jacques Labescat: „Din păcate, este posibil, medicamentele convenționale împotriva colesterolului rău nu sunt întotdeauna bine tolerate. Ele pot afecta ficatul sau pot produce articulații dureroase. Nu este cazul plantelor. Vă ofer un ceai de plante eficient și bine susținut, compus dintr-un amestec de boldo, cimbru sălbatic, ciulin și anghinare: 1 lingură de amestec pe cană, trei căni pe zi timp de una până la două săptămâni, de repetat.”

Foto: Pixabay