-

Pâinea ”neagră” nu este neapărat sănătoasă: poate conţine peste 6 E-uri și foarte mult zahăr !

Într-un studiu realizat de Asociaţia pentru protecţia consumatorilor, InfoCons, se regăsesc concluzii îngrijorătoare referitoare la un aliment considerat de mulţi dintre noi sănătos, pâinea neagră.

Au fost analizate 24 de produse. Din punct de vedere al numărului de E-uri, în produse s-au regăsit între 0 și 6 E-uri:

- 37,5% din produsele studiate nu au avut niciun E în componența lor.
- 2,5% din produsele studiate au avut 1 E în componența lor.
- 16,6% din produsele studiate au avut 2 E-uri în componența lor.
- 4,1% din produsele studiate au avut 3 E-uri în componența lor.
- 4,1% din produsele studiate au avut 4 E-uri în componența lor.
- 20,8% din produsele studiate au avut 6 E-uri în componența lor.

O problemă o constituie cantitatea de glucide și zaharuri din aceste produse, care s-a situat între 13 și 51.7g/100g de produs. 13g este cantitatea cea mai mică de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate. 51.7g este cantitatea cea mai mare de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate.

Cantitatea de zaharuri din produsele studiate s-a situat între 0.2 și 5.4g/100g de produs. 0.2g este cantitatea cea mai mică de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 0,4% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.

5.4g este cantitatea cea mai mare de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 12% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite