-

Mierea "zaharisită" este mai indicată pentru consum

Apicultorul bulgar Gheorghi Gheorghiev a început să se ocupe activ de pasiunea sa, apicultura, din anul 1998. În anii ’60 ai secolului trecut, în anii de şcoală, a urmat un curs de apicultură, apoi a devenit preşedintele Uniunii Apicultorilor din Sofia.

Familia albinelor trăieşte iarna datorită dioxidului de carbon. Nu a fost încă elucidat misterul legat de viaţa familiei de albine în timpul iernii, de modul în care albinele iernează. Nu numai utilizarea pesticidelor pentru pulverizarea culturilor este cauza mortalităţii coloniilor de albine. Avem nevoie de cunoştinţe, avem nevoie de instruire.

Fără a cunoaște biologia coloniei de albine, rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Mierea care se cristalizează nu trebuie încălzită pentru a redeveni lichidă, deoarece se distrug enzimele şi proprietăţile vindecătoare.

Când mierea se cristalizează sau se zahariseşte, cum spunem popular, aceasta colectează energie.

Când o persoană mănâncă miere cristalizată, această energie este eliberată şi este utilă. Nu ştiu de ce oamenii cred că mierea lichidă este mai bună decât cea cristalizată. Mierea naturală se cristalizează după prima, a doua lună.

Doar mierea de salcâm se zahariseşte după un an, deoarece conţine multă fructoză”, a subliniat apicultorul bulgar, citat de RADOR.

Foto: pixabay

Articole înrudite