-

Te dor picioarele când te trezești? Iată ce trebuie să faci!

Scris de

Simțiți că vă dor picioarele, când vă treziți? Nu vă panicați, aceasta este o boală destul de frecventă.

Această durere la nivelul picioarelor are ca rezultat, adesea, dificultatea de a pune piciorul pe pământ, imediat ce vă ridicați din pat. Care este originea acestei dureri și cum poate fi ameliorată?

Ce este fasciita plantară?

Durerea de picioare, la trezire, este diagnosticată frecvent ca fasciită plantară. Într-adevăr, această afecțiune este responsabilă pentru durerea plantară acută experimentată de mulți pacienți. Aceasta dispare și reapare și apoi dispare, în intervale și de câteva minute.

Dar există și alte cauze pot cauza durerile de dimineață ale piciorului, cum ar fi osteoartrita, artrita sau obezitatea. Osteoartrita și artrita sunt, la fel ca fasciita plantară, boli inflamatorii. Acestea se caracterizează prin dezactivarea rigidității la ridicare, dar rămân boli benigne. Obezitatea, pe de altă parte, este susceptibilă să facă o presiune pe picioare și să provoace durere, la primele ore ale dimineții.

Picioare dureroase la trezire: tratamente pentru durere

Există mai multe remedii pentru ameliorarea durerilor piciorului. Cele mai frecvente sunt masarea zonelor dureroase sau aplicarea unui pachet de gheață timp de 5 până la 15 minute pe călcâi. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o orteză care aderă perfect la arcul piciorului, pentru a reduce tensiunea fasciei plantare. În cele din urmă: atelele - care trebuie purtate noaptea - sunt, de asemenea, eficiente în menținerea ligamentului bine întins.

Foto: Pixabay