-

Beneficiile consumului de lapte de capră

Consumul laptelui de capră este benefic pentru organismul uman, mai ales atunci cand este proaspăt. Caprele produc, pe plan mondial, aproximativ 2% din totalul de lapte de consum.

Este un antiinflamator natural, iar persoanelor cu probleme inflamatorii intestinale le este recomandat să înlocuiasca laptele de vacă cu acest tip.

De asemenea, este și un agent metabolic. Studiile recente au asociat consumul de lapte de capră cu o capacitate crescuta de metabolizare a fierului si cuprului, in special in randul persoanelor care sufera de malabsorbtie, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.

Bio-disponibilitatea este o altă caracteristică a laptelui de capră. Din punct de vedere structural este cel mai asemănător cu laptele de mamă. Tocmai datorită acestor caracteristice chimice, laptele de capră este mult mai ușor de asimilat de corpul uman.

Are un continut scăzut de grăsimi. Laptele de capră este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate. Acesta are în mod natural ,mai puține grăsimi și un nivel ridicat de proteine si aminoacizi esențiali.

Este bogat în acizi grași. În timp ce laptele de vacă are in jur de 17% acizi grași, laptele de capră conține chiar și până la 35% acizi grași, fiind astfel mult mai nutritiv și mai sănătos. De fapt, pănă la 50% din persoanele cu intolerantă la lactoza pot include în dieta lor zilnică lapte sau produse din lapte de capră.

Are un conținut ridicat de calciu și are proprietăți antimucolitice .

Stimulează sistemul imunitar. Laptele de capră conține seleniu, un mineral esențial în menținerea unui sistem imunitar puternic, care să funcționeze corect.

Protejează împotriva cancerului la sân. În cadrul unui studiu, efectuat pe mai mult de 3500 de femei, cercetătorii au constatat o scădere a riscului de cancer la sân cu până la 45% in rândul femeilor care au consumat mai mult lapte de capră.

Riscul s-a diminuat chiar și cu 65% atunci când cercetătorii au analizat datele femeilor care se aflau in faza de premenopauză. Analiza sugerează că nivelul crescut de calciu din laptele de capră este motivul pentru scăderea riscului de cancer la sân.

De asemenea, laptele de capră oferă mai multă energie. E o sursă foarte bună de riboflavina, o vitamină din complexul B, foarte importantă pentru producerea de energie.

Oferă și o protectie cardiovasculară, este o sursă bună de potasiu, un mineral esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale și pentru sănătatea inimii.

O cană de lapte de capră conține până la 500 mg de potasiu și doar 121, 5 mg de sodiu. De aceea, laptele de capră poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și protejează împotriva ateroscleorzei.

Acestea sunt doar câteva dintre multiplele beneficii pentru sănătate oferite de laptele de capră.

Foto: pixabay

Articole înrudite