Ascultă Radio Antena Satelor Live

Antibioticele naturale care se găsesc cu siguranță în bucătăria ta

Pe fondul fricii constante de pandemie COVID-19, a devenit mai important să ne verificăm starea de sănătate și să ne îmbunătățim imunitatea.

Antibioticele naturale care se găsesc cu siguranță în bucătăria ta

06 Iulie 2021, 15:20

Când informațiile sunt ușor accesibile cu privire la orice subiect, tindem să fim mai puțin încrezători când vine vorba de medici. Vrem să ne controlăm sănătatea cât mai mult posibil și nu este de mirare că antibioticele naturale câștigă mai multă atenție.

Există două motive principale pentru care oamenii se îndepărtează de antibioticele chimice.

În primul rând, oamenii devin din ce în ce mai rezistenți la acestea. Acest lucru se datorează în mare parte consumului de produse de origine animală, întrucât industria agricolă se bazează în mare măsură pe substanțele antimicrobiene în creșterea animalelor.

Are, de asemenea, mult de-a face cu supraprescripția generală și utilizarea abuzivă a antibioticelor.

În al doilea rând, mulți oameni sunt alergici sau au efecte secundare grave. Cele mai frecvente includ greață, crampe, diaree și tulburări ale florei intestinale.

Deci, în ansamblu, este util să cunoașteți puțin despre antibiotice naturale, pentru tratamente ale infecțiilor ușoare. În orice caz, este recomandabil să consultați medicul chiar dacă sunteți dispus să optați pentru un antibacterian derivat din alimente.

Păstrați aceste articole în bucătărie, astfel încât să aveți la îndemână o serie de antibiotice naturale la nevoie:

Mierea

Mierea este alimentul antibacterian perfect. Ingredientul principal al mierii este peroxidul care îi conferă proprietățile anti-bacteriene. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare atunci când este aplicat pe rană.

Ghimbir

Ghimbirul este cunoscut pentru că ajută la vindecarea răcelii și a gripei. De asemenea, combate greața și vărsăturile. Este un antibiotic natural. Îl puteți adăuga la ceai și smoothie-uri sau poate fi tăiat în bucăți mici pentru a le pune în diverse mâncăruri.

Cuisoare

Cuisoarele au fost folosite pentru a trata problemele dentare încă din vechime. Este, de asemenea, cunoscut pentru combaterea bacteriilor precum E. coli și S. aureus.

Usturoi

Cel mai bine este să-l folosiți crud. Are proprietăți preventive și curative care combat bacterii, viruși și infecții.

Scorţişoară

Scorțișoara este cunoscută cel mai bine pentru combaterea infecțiilor vaginale și cel mai bine este să puneți câteva bețișoare în ceai pentru a obține o doză zilnică de scorțișoară.

De asemenea, condimentul poate ajuta la scăderea zahărului din sânge la persoanele care se confruntă cu tendințe de diabet.

Vitamina C

Vitamina C este cea mai bună pentru a crește imunitatea. Puteți onsuma fructe precum portocale și ananas de câteva ori într-o săptămână, pentru a îndeplini cerința de vitamina C. Sucurile din aceste fructe sunt, de asemenea, foarte bune pentru sănătate.

Oregano

Oregano este plin de proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Uleiul esențial de oregano este un inamic serios pentru afecțiuni precum creșterea excesivă parazitară, bacteriană și fungică. Principalele sale componente antimicrobiene sunt carvacrolul și timolul.

Extractul de oregano este un remediu dovedit pentru combaterea cu succes a bolilor bacteriene precum serotipurile de Salmonella.

De asemenea, este mai bine să fie utilizat sub formă de pastilă, deoarece picăturile de ulei ar putea avea un gust prea puternic pentru a fi tolerate.

Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde