Ameliorează starea gripală cu ajutorul uleiurilor esențiale
Uleiurile esențiale sunt un remediu excelent pentru ameliorarea unei afecțiuni asemănătoare gripei. Într-adevăr, ambii sunt antiinfecțioși, antivirali și stimulează sistemul imunitar. Ce uleiuri esențiale să utilizați în caz de gripă sau sindrom gripal?

11 Octombrie 2020, 07:25
Cum se utilizează uleiurile esențiale în caz de gripă
În caz de gripă, uleiurile esențiale (ET) sunt foarte eficiente dacă sunt utilizate corect. Primul lucru de făcut este să intervii cât mai repede posibil, de îndată ce apar primele simptome. Aceasta este o fază critică de atac. În plus, este necesar să se utilizeze doze mari de uleiuri esențiale pe cale cutanată (vom vedea care dintre ele). În al doilea rând, va fi pusă în aplicare o fază de întreținere pentru a învinge virusul sau pentru a preveni apariția acestuia. Vom folosi cel puțin trei uleiuri esențiale capabile să acționeze asupra tuturor aspectelor sindromului gripal: unul care va avea o acțiune antivirală, unul care va exercita o acțiune expectorantă, altul care va juca un rol antiinflamator.
Primele uleiuri esențiale la începutul gripei
Faza de atac care urmează să fie implementată imediat ce apar primele simptome poate combina EO-urile de ghimbir, ravintsara și arbore de ceai. Se amestecă 10 ml din fiecare dintre aceste trei uleiuri într-o sticlă de 30 ml și se agită puternic. Utilizați până la o treime din acest amestec (10 ml la adulți sau de trei ori mai puțin la copiii peste 7 ani), răspândind o cantitate bună pe piept și pe toată înălțimea spatelui (aveți grijă cu persoanele care au tulburări ale pielii). Masați pentru a pătrunde în uleiurile esențiale. Apoi, aplicați 30 de picături de amestec (15 la copii) la fiecare jumătate de oră, fără a-l pune niciodată de două ori la rând în același loc. Puteți varia site-urile aplicației: încheieturi, tălpi, piept, spate etc. Spațiu treptat pe măsură ce starea gripală se îmbunătățește. Dacă a doua zi aveți în continuare aceleași simptome, puteți repeta această tehnică.
Uleiuri esențiale de luat în considerare în caz de gripă
Cele trei EO menționate tocmai sunt ideale pentru o afecțiune asemănătoare gripei. Cu toate acestea, puteți utiliza și alte uleiuri, cum ar fi:
- pin silvestru, care este expectorant mucolitic, decongestionant respirator, antiinfecțios, antiinflamator și analgezic și care este utilizat în difuzie sau în masaj;
- eucalipt radiat, care este expectorant, antitusic, antiviral și stimulează sistemul imunitar și care poate fi utilizat prin inhalare sau prin masaj (diluat în ulei vegetal) în gât;
- niaouli, care este antiinfecțios, antiviral și antibacterian și care urmează să fie utilizat în sinergie cu EO de ravintsara (o picătură din fiecare ulei masat în torace);
- cimbru timol, care este unul dintre cele mai puternice EO antibacteriene, antifungice, antivirale și antiparazitare și este, de asemenea, expectorant; se folosește de preferință într-o lingură de miere, deoarece poate fi iritant pentru piele (și este strict contraindicat la copii și femei însărcinate).
Foto: Pixabay