Amintiți-vă tot! Boabele de cacao îmbunătățesc memoria
Astăzi, aproape toată lumea se plânge de problemele de memorie. Dacă ați observat că ați devenit mai uituc în ultima perioadă și rătăciți constant telefonul mobil sau umbrela, atunci acest articol este pentru dv.

16 Iunie 2020, 07:28
De ce uităm?
Dar mai întâi, să vedem care sunt cauzele problemelor de memorie: lipsa somnului, stresul, mobilitate redusă și alimentație slabă. Stresul constant și intensitatea crescută a vieții duc la epuizare mentală și fizică, precum și la o scădere a concentrării și a atenției. Dacă problemele de memorie nu au legătură cu boli grave, precum: ateroscleroză, osteocondroză, boala Alzheimer, diabet, depresie, probleme tiroidiene, atunci includerea în dieta zilnică a boabelor de cacao va corecta situația. De asemenea, va ajuta la creșterea vitalității și întinerirea pielii feței.
Flavonolii îmbunătățesc oxigenarea creierului
Mai multe studii au arătat că flavonolii, care se găsesc în boabele de cacao, sunt capabili să ne întinerească memoria, îmbunătățind circulația sângelui și oxigenarea regiunilor creierului responsabile de viteza de reacție și de păstrarea informațiilor.
„Abilitatea” boabelor de cacao de a crește vitalitatea și de a îmbunătăți starea de spirit, stimulând producerea a ceea ce numim „hormonii bucuriei” - respectiv, endorfinele - a fost observată de multă vreme.
Prezența polifenolilor în cacao contribuie la stabilizarea tensiunii arteriale, iar procianidinele prezente în ea ameliorează eficient stresul și au o proprietate minunată – anume, de întinerire a pielii feței, crescând elasticitatea acesteia.
Efecte pozitive
Utilizarea regulată de cacao (în limite rezonabile) sprijină sistemul imunitar și nervos și întărește mușchiul cardiac. Boabele de cacao protejează, de asemenea, creierul de procesele oxidative care duc la boala Alzheimer. S-a mai stabilit că un terci de hrișcă cu cacao curăță ficatul, stimulează circulația cerebrală, și întărește sistemul imunitar.
Simona Lazăr