Cele mai eficiente remedii naturale anti-acnee
Pentru a ne da seama de starea noastră de sănătate, specialiştii spun că este suficient să ne analizăm pielea. Aceasta este ca o oglindă în care se reflectă starea de bine şi echilibrul interior.

02 Mai 2020, 09:30
Însă nu suntem întotdeauna mulţumiţi de ceea ce vedem în oglindă atunci când ne privim tenul... sunt perioade în viaţă când erupţiile cutanate ce provoacă cel mai adesea acneea, ne afectează pe toţi.
Acneea cauzează erupţii dureroase şi inestetice pe faţă, spate, piept şi chiar pe braţe, indicând o deteriorare oxidativă, o nutriţie deficitară şi un dezechilibru hormonal.
Pentru acneea cronică, puţine tratamente cosmetice pe care le găsim în farmacie se dovedesc eficiente. Şi asta pentru că pielea răspunde diferit la astfel de tratamente, în funcţie de tipul de ten şi de mulţi alţi factori interni.
Rezultate mult mai bune în tratarea şi ameliorarea acneei dau remediile naturiste, realizate cu ingrediente pe care le găsim în orice bucătărie.
Iată câteva reţete naturale de succes în combaterea acneei:
1. Mascaă cu scorţişoară şi miere:
Se amestecă două linguri de miere, o lingură ulei de cocos şi 1/2 linguriţă de scorţişoară. Se întinde omogen pe toata faţa. Se evită contactul cu ochii, pentru că scorţişoara poate fi iritantă. Se lasă să acţioneze 5–10 minute şi se curăţă cu blândeţe cu un şerveţel umed. Mierea şi scorţişoara combat acneea datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antioxidante şi antibacteriene.
2. Ghimbirul, castravetele şi roşia – soluţii la îndemână care te scot din încurcătură
Dacă ai ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet. Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmare pe un ten cu pori deschişi. Se ţine pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. Poţi scăpa de coşuri şi cu ajutorul unei roşii. Mărunţită, aceasta se aplică pe acele părţi ale pielii în care există probleme. Se clăteşte faţa după o jumătate de oră.
3. Mască pe bază de bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu funcţionează ca un exfoliant delicat pentru pielea ta. Astfel, eliberează porii şi elimină celulele moarte. De asemenea, ajută la reglarea echilibrului pH-ului pielii şi are proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice uşoare. Aplicaţi o pastă formată din două linguri de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de scortişoară pudră, sucul de la o jumătate de lămâie şi cinci linguri de miere. Se spală după cinci minute. Folosiţi bicarbonat de sodiu pe piele o dată sau de două ori pe săptămână.
4. Mască cu iaurt, miere şi suc de lămâie
Sucul de lămâie este bogat în vitamina C şi acid citric care ajută la exfolierea pielii şi elimină excesul de sebum, mierea are efect antibacterian, iar iaurtul de calmare a pielii şi de hidratare. Pentru această mască ai nevoie de o lingură de suc de lămâie, o linguriţă de miere şi o lingură de iaurt. Amestecul se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 10 minute.
Foto: Pixabay