Cum alegi cura de talasoterapie post-natală?
Talasoterapia este cunoscută pentru beneficiile sale multiple și poate ajuta la tratarea multor afecțiuni. Dar știai că este indicată și pentru mamele care abia au născut?

05 Octombrie 2020, 07:26
Acest lucru este bun pentru că, după nașterea unui copil, dincolo de toată fericirea pe care acesta o oferă, trebuie adesea să te confrunți cu durerile de spate, pierderea tonusului, oboseala sau chiar o posibilă depresie cu celebrul „baby blues”. Dacă vă aflați în acest caz, urmați ghidul pentru a descoperi toate avantajele și beneficiile unui spa post-natal.
Talasoterapia: Care sunt indicațiile de urmat?
Pentru început, este important să rețineți că tratamentul post-natal nu are loc imediat după naștere. În toate cazurile, este necesar să așteptăm până când nou-născutul a primit primele vaccinuri, așa că, în general, nu mergem la talasoterapie înainte de primele 3 luni ale copilului. În plus, centrele de talasoterapie preferă să aștepte până când mama și-a finalizat reabilitarea perineală, pentru confortul îngrijirii. Dacă este posibil, este preferabil să mergeți la un tratament de talasoterapie înainte de ultimele 10 luni. Dincolo de aceasta, va fi mai indicat să optați pentru un tratament de fitness sau de slăbire mai „clasic” și mai potrivit pentru o perioadă post-natală. Rețineți că, dacă alăptați în momentul tratamentului, va fi evident necesar să specificați asta terapeutului, pentru a evita utilizarea uleiului esențial în împachetări, băi sau masaje, care vor fi înlocuite cu alge.
Care este programul tipic pentru o vindecare post-natală?
În primul rând, va fi necesar să distingem cura „post-natală” reală, uneori întâlnită sub denumirea de talasoterapie pentru tânăra mamă, și cura de talasoterapie mamă-copil care, așa cum sugerează și numele său, include îngrijirea sugarului. Într-o cură post-natală, mama poate fi desigur însoțită de bebelușul ei, dar poate veni și să se relaxeze fără copilul ei, profitând de numeroase tratamente de fitness. Într-un tratament de la mamă la copil, vor exista condiții fizice, dar și care țin de maternitate, sfaturi de frumusețe și, mai presus de toate, diferența principală, grija pentru bebeluș! Se poate face o cadă cu hidromasaj pentru mamă și bebeluș pe zi, în funcție de centru, și chiar există ateliere/cursuri pentru a învăța cum să-l masezi pe micuțul tău.
În toate cazurile, cura post-natală nu este deci doar o cură de slăbire sau fitness „clasică”, iar tratamentele de slăbire sunt mult mai flexibile și mai puțin drastice decât într-o cură tradițională. Cu atât mai mult dacă alăptați în continuare. Ca parte a acestui tratament, veți fi supravegheată de un referent care poate fi kinetoterapeut, moașă sau chiar osteopat sau medic, în funcție de nevoile dumneavoastră.
În general, un control post-natal va fi efectuat de medicul centrului spa chiar dacă, în mod normal, ați făcut deja un control ginecologic și muscular complet la 6 săptămâni după naștere, efectuat de moașa dumneavoastră. Ca parte a evaluării efectuate înainte de talasoterapie, tonusul perineal va fi verificat în special pentru a vă asigura că reabilitarea dumneavoastră a decurs bine și că îngrijirea poate fi efectuată în cel mai bun mod posibil.
În cele din urmă, în ceea ce privește programul, este important să rețineți că persoana însoțitoare nu are, în general, un program definit, dar poate, desigur, să opteze pentru tratamente à la carte sau pentru un tratament specific și va avea acces la program. 'zonă talaso pentru relaxare în piscină sau jacuzzi.
Care sunt tratamentele emblematice ale unei cure postnatale?
Desigur, accentul va fi pus pe relaxare pură, de exemplu cu terapia cu alge, mai cunoscută sub denumirea de înveliș cu alge marine. Concret, culcat pe un fotoliu încălzit, veți fi acoperit cu alge fierbinți care vă vor ajuta să eliberați toată presiunea acumulată de la naștere. Un alt tratament foarte prezent în cura talaso este dușul de afuzie. Vei fi culcat pe burtă cu apă fierbinte care trece prin tine de la ceafă până la picioare, pentru a-ți elibera toată tensiunea nervoasă. Baia cu hidromasaj va fi, de asemenea, foarte eficientă pentru un efect de tonifiere și detoxifiere, care poate merge chiar atât de departe încât să te adoarmă, întrucât relaxarea va fi intensă.
Picioarele vor fi, de asemenea, tratate în timpul unui spa post-naștere, deoarece au fost foarte grele în timpul sarcinii ... și pot fi în continuare. Veți avea apoi dreptul, în general, la un masaj limfatic, dar și la dușuri subacvatice pentru a activa circulația venoasă și chiar la presoterapie, care vă va face să vă simțiți mai ușor ca niciodată!
Dar, după naștere, visezi, de asemenea, cu siguranță să-ți găsești deja silueta și, în spa-ul unei tinere mame, vei avea ocazia să faci mișcare. De fapt, exercițiile și posturile vă vor fi explicate zilnic, mai ales dacă kinetoterapeutul dvs. este un adept al metodei Gasquet, cum ar fi auto-creștere, expirarea perineului sau chiar inspirație toracică falsă. Toate aceste exerciții se vor face într-o piscină, încălzită desigur, cu scopul de a vă înlocui organele și de a reconstrui o curea abdominală.
Foto: Pixabay