Leacuri din străbuni pentru combaterea insomniei
Un somn odihnitor pe timpul nopţii este garanţia succesului şi a productivităţii din timpul zilei. Specialiştii sunt în unanimitate de acord că somnul este extrem de important pentru odihna minţii și a corpului.

06 Mai 2020, 08:00
Numai un somn liniştit şi odihnitor îţi pot asigura randamentul de care ai nevoie. Pentru o sănătate optimă este recomandat să dormim între 7 și 7 ore și jumătate în fiecare noapte.
De cele mai multe ori însă, stresul legat de grijile de zi cu zi ne tulbură somnul şi ne aduc în pragul insomniei. Insomnia este imposibilitatea de a avea un somn adecvat sau de calitate, din cauza adormirii dificile, trezirilor frecvente pe durata nopţii şi dificultăţilor de a adormi din nou.
Putem remedia problemele legate de somn cu ajutorul somniferelor, dar mulţi oameni evită folosirea acestora pentru efectele lor secundare şi pentru dependenţa pe care o generează.
Trebuie să ştiţi că puteţi avea un somn perfect apelând la remedii naturale, pe care le foloseau şi străbunicii noştri atunci când nu reuşeau să adoarmă. Iată câteva dintre acestea:
1. Ceai de lăptuci (salată verde)
Salata verde este un remediu natural pentru anxietate şi stres dar şi pentru combaterea insomniei. Este recomandat să se folosească doar partea centrală a salatei. După ce am îndepărtat cotorul şi frunzele exterioare ale salatei, punem miezul acesteia la infuzat timp de 5 minute. Infuzia rezultată se va consuma cu 20 – 30 de minute înainte de culcare.
2. Frunze de dafin
Ardeţi câteva frunze de dafin pe care le aveţi în casă cu o lumânare în camera în care urmează să dormiţi, apoi așteptaţi zece minute! Mirosul emanat de frunzele de dafin arse purifică aerul din încăpere, vă va ajuta să vărelaxaţişi săaveţi un somn perfect, alungând stresul, oboseala și energiile negative. Un efect la fel de bun pentru un somn odihnitor puteţi obţine şi consumând un ceai din frunze de dafin înainte de culcare.
3. Lapte cald şi miere
Un pahar de lapte cald îndulcit cu o linguriţă de miere era cel mai popular remediu folosit de străbunicii noştri pentru a induce starea de somnolenţă. Fiind o sursă bogată de calciu, laptele ajută creierul să elibereze mai multă melatonină, substanţă care induce starea de somn.
4. Ceai din bananăşi scorţişoară
Se prepară dintr-o banană, 1 litru de apă şi o jumătate de linguriţă de scorţişoara şi se consuma cu o oră înainte de a merge la culcare. Scorţişoara este bogată în uleiuri esenţiale, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi digestia, iar bananele sunt bogate în aminoacizi precum triptofanul, care stimulează secreţia de serotonină.Bananele conţin potasiu, fier, calciu şi minerale, recomandate persoanelor care suferă de insomnii.
5. Seminţe de chimen
Chimenul este cunoscut ca fiind un condiment adesea utilizat în medicina tradiţională pentru a induce somnul. Se va amesteca o linguriţă de praf de chimen sau de seminţe de chimen cu câteva linguri de piure de banane şi mâncaţi amestecul înainte de a merge la culcare. Veţi avea parte de o odihnă bine meritată.