Ascultă Radio Antena Satelor Live

Legume şi fructe care reduc riscul de cancer

Portocalele, strugurii şi morcovii conţin compuşi anticanceroşi care seamănă cu cei utilizaţi în medicamentele aprobate.

Legume şi fructe care reduc riscul de cancer

01 Decembrie 2020, 11:24

Experţii de la Colegiul Imperial din Londra au descoperit că din cele 7.900 de molecule din fructe şi legume, 110 au potenţialul de a lupta împotriva tumorilor.

Pentru a afla ce fructe şi legume diminuează cel mai mult riscul de cancer, oamenii de ştiinţă au introdus 7.962 de molecule biologic active în algoritmul „instruit” să recunoască proprietăţile a 199 de medicamente anti-cancer, fiind depistate 110 cu efect împotriva acestei maladii.

Cele mai multe ingrediente cu proprietăţi anticanceroase se găsesc în portocale, struguri, morcovi, varză, ţelină sălbatică, coriandru, mărar şi ceai.

Portocalele sunt deosebit de bogate în flavonoidul diosmină, conţinut şi de coriandru şi mărar. Ceaiul are multe catehine, terpenoide şi tanini care reduc deteriorarea ADN-ului, suprimă inflamaţia şi ucid celulele canceroase.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Etichete : cancer legume fructe
Oțetul: bun pentru sănătate sau nu?
Sanatos si verde 24 Februarie 2024, 11:44

Oțetul: bun pentru sănătate sau nu?

Oțetul este prezentat uneori ca un aliment sănătos, dar nu este ușor să faci diferența între mituri și beneficiile dovedite.

Oțetul: bun pentru sănătate sau nu?
Constipație: 8 alimente eficiente
Sanatos si verde 23 Februarie 2024, 12:02

Constipație: 8 alimente eficiente

Dificultatea de a avea o mișcare intestinală este o experiență inconfortabilă, jenantă și uneori dureroasă pentru mulți...

Constipație: 8 alimente eficiente
3 sfaturi pentru a evita hipoglicemia după o masă
Sanatos si verde 20 Februarie 2024, 12:15

3 sfaturi pentru a evita hipoglicemia după o masă

Hipoglicemia după o masă este cunoscută sub numele de hipoglicemie reactivă. Această hipoglicemie, cu simptomele sale bine...

3 sfaturi pentru a evita hipoglicemia după o masă
Scăderea colesterolului fără medicamente
Sanatos si verde 12 Februarie 2024, 14:24

Scăderea colesterolului fără medicamente

Alimentele bogate în colesterol, acizi grași saturați și nesaturați, omega 3 etc. Regimul anti-colesterol poate părea foarte...

Scăderea colesterolului fără medicamente
Tomate sau medicamente, împotriva colesterolului?
Sanatos si verde 11 Februarie 2024, 14:28

Tomate sau medicamente, împotriva colesterolului?

Ce s-ar întâmpla dacă licopenul, precum cel găsit în roșii, ar fi la fel de eficient ca și medicamentele în scăderea...

Tomate sau medicamente, împotriva colesterolului?
Proteinele vegetale sunt mai sănătoase decât proteinele animale
Sanatos si verde 08 Februarie 2024, 10:15

Proteinele vegetale sunt mai sănătoase decât proteinele animale

Consumul de fasole şi fructe cu coajă lemnoasă bogate în proteine vegetale poate ajuta femeile să rămână sănătoase pe măsură...

Proteinele vegetale sunt mai sănătoase decât proteinele animale
Fructele lunii februarie
Sanatos si verde 08 Februarie 2024, 10:00

Fructele lunii februarie

Varietatea fructelor şi legumelor locale este foarte redusă la sfârşitul iernii, dar fructele din ţările calde ne vin în...

Fructele lunii februarie
Sfecla roșie, beneficii uriașe pentru sănătate: antioxidant, antitumoral, funcție fizică și activitate metabolomică cronică
Sanatos si verde 02 Februarie 2024, 13:23

Sfecla roșie, beneficii uriașe pentru sănătate: antioxidant, antitumoral, funcție fizică și activitate metabolomică cronică

Anterior, sfecla roșie era consumată în principal cu scop alimentar. În ultimii ani, sfecla a primit o atenție din ce în ce...

Sfecla roșie, beneficii uriașe pentru sănătate: antioxidant, antitumoral, funcție fizică și activitate metabolomică cronică