Sucul de varză poate trata ulcerul și detoxifică organismul
Majoritatea oamenilor nu agreează dietele pline cu legume. O dietă sănătoasă poate părea mai degrabă plictisitoare. Dar, există câteva băuturi pe care trebuie să le consumați, dacă doriți să rămâneți sănătoși.

10 Decembrie 2020, 11:20
Mulți oameni iau diferite medicamente pentru a vindeca diferite tipuri de boală. Uneori aceste lucruri funcționează, dar de cele mai multe ori provoacă mai multe probleme decât rezolvă.
Trebuie să fi auzit de citatul "ești ceea ce mănânci". Este un fapt pentru că, cu cât dieta este mai sănătoasă, cu atât ești mai puțin predispus la diferite boli și afecțiuni. Beneficiile de sănătate ale verzei sunt, probabil, ceea ce a determinat să fie numit în Evul Mediu "medicamentul celor săraci".
Asemenea sucului de sfeclă, varza are o mulțime de efecte beneficii aduse sănătății.
Printre cele mai importante beneficii ale consumului de suc de varză se numără:
- detoxifierea organismului (distruge toxinele din organism),
- calmează durerile (pentru a calma durerile încheieturilor, trebuie să te ungi cu sucul de varză ținut la temperatura camerei. Dacă durerile sunt foarte mari, se poate bea de două sau trei ori pe zi ceai de varză cald),
- vindecă ulcerul gastric (leguma este foarte indicată în tratamentul contra anemiei, afecțiunilor respiratorii, gastrice și intestinale).
Pentru a prepara sucul ai nevoie de aproximativ 80 de ml apă și o jumătate de varză albă.
Varza trebuie curățată de foile nedorite, se spală, se toacă mărunt, apoi se pune în storcătorul de fructe împreună cu cantitatea de apă recomandată.
Sucul de varză nu este cel mai des întâlnit suc de legume, dar se întâmplă să fie plin de antioxidanți, nutrienți și minerale benefice. De fapt, un singur pahar de suc de varză asigură o cantitate semnificativă de vitamine A, B, C, K și E, potasiu, fier, fosfor, glutamină, iod și o gamă de fitonutrienti, antioxidanți și enzime.
Petrut Mazilu
Foto: pixabay