-

Acneea... la masculin. Ce trebuie să știi

Scris de

Punctele negre, cosurile albe, nodulii, chisturile, roșeața - nu sunt o problemă doar pentru femei. Și pielea bărbaților este uneori (adesea) predispusă la astfel de neplăceri.

În adolescență sau la maturitate, acneea este întotdeauna jenantă, chiar invalidantă. Ce trebuie să știți despre acneea masculină și cum o puteți combate?

De ce este provocată acneea?

Acneea este legată de secreția crescută de sebum. Acest exces de sebum poate bloca porii pielii, prinzând tot felul de lucruri, cum ar fi resturile pielii moarte și bacteriile din interior. Se formează cosuri negre, în timp ce creșterea bacteriană declanșează o reacție inflamatorie, de data aceasta provocând coșuri albe. În funcție de mărimea și adâncimea lor, pot da naștere la noduli sau chiar chisturi.

Ereditatea este cauza: tenul gras este mai predispus la acnee. De asemenea, riscul de acnee crește atunci când un părinte a dezvoltat ei înșiși acnee. Sinteza sebumului se află sub control hormonal și mai precis al androgenilor, hormoni masculini, dar pe care femeile le produc și în cantități mai mici. . Acest factor hormonal explică de ce viața adolescenților este perturbată de erupțiile acneice, precum și diferențele dintre bărbați și femei atunci când vine vorba de această afecțiune a pielii. Aveți grijă, unele medicamente pot favoriza acneea, discutați cu medicul dumneavoastră. Acnee: diferențele dintre bărbați și femei În adolescență, aproape 80% dintre băieți și fete, în mod egal, sunt afectate de acnee de severitate variabilă. Cel mai adesea, primele cosuri apar între 11 și 15 ani, în special pe frunte și nas, apoi pe obraji și bărbie, sau chiar pe piept, partea superioară a spatelui și brațele la băieți. După pubertate, odată cu sfârșitul marilor răsturnări hormonale, acneea dispare treptat de la sine. Cu toate acestea, poate persista la maturitate sau poate reapărea mai târziu în anumite perioade ale vieții. La vârsta adultă, femeile sunt mai des afectate și sub formă de erupții bruște care răspund la modificările hormonale lunare.

Utilizarea contraceptivelor afectează, de asemenea, dezvoltarea acneei, la fel și sarcina și menopauza.Bărbații, pe de altă parte, tind să fie afectați de forme mai severe și persistente de acnee. aici sunt 4 reflexe anti-acnee:

Curăță-ți pielea în fiecare zi
Folosește un produs de curățare delicat special conceput pentru pielea predispusă la acnee. Cereți sfatul farmacistului sau medicului dumneavoastră.

Exfoliază
De aproximativ două ori pe săptămână, finalizați această curățare cu o exfoliere. Aceste geluri sau creme care conțin boabe mici ajută la îndepărtarea celulelor moarte, elimină impuritățile și decupează porii pielii. De asemenea, ajută la combaterea firelor de păr încarnate.

Hidratează
Anumite produse cosmetice (creme, săpunuri, machiaj etc.), datorită texturii sau compoziției lor, pot contribui la înfundarea porilor.

Așadar, nu ezitați să îl schimbați, cereți sfatul farmacistului și folosiți produse care nu vor avea acest efect, adică cu cuvintele „necomedogene”.

Aplicați zilnic o cremă hidratantă concepută pentru bărbați. Cu ajutorul farmacistului, puteți alege o cremă hidratantă care ajută la prevenirea apariției cosurilor. Există, de asemenea, versiuni matifiante care ajută la controlul strălucirii pielii și seruri care reduc dimensiunea porilor și absorb excesul de ulei.

Camuflează
Când punctele de acnee sunt deja acolo, pe piele, le putem ascunde oricând. O mică atingere cu o cremă corectivă sau o lovitură de stilou corectiv maschează efectiv imperfecțiunile și petele negre.

În caz de acnee severă sau deranjantă, ce e de făcut?

Există medicamente specifice care sunt foarte eficiente. În caz de acnee severă sau doar deranjantă în viața de zi cu zi, trebuie să vă consultați pentru a beneficia de ea, indiferent dacă sunteți adolescent sau adult.

Foto: Pixabay