6 plante de ghiveci care aduc beneficii sănătăţii, dacă le ţii în dormitor (GALERIE FOTO)
Ştim cu toţii că, pe lângă aspectul decorativ, plantele produc dioxid de carbon şi eliberează oxigen pe timpul zilei, purificând aerul.

17 Noiembrie 2020, 11:09
Unele dintre ele, pe care trebuie să le ţinem cât mai aproape, fac parte din categoria plantelor suculente ce consumă dioxid de carbon şi în timpul nopţii, oxigenând aerul şi asigurând totodată un somn liniştit şi revigorant.
Acestea au puterea de a absorbi substanţele nocive din aer, ajutându-te să scapi de toxinele prezente în vopseaua de pe pereţi, în adezivii finisajelor, în lacul mobilierului sau chiar în detergenţii cu care speli lenjeriile de pat.
Datorită faptului că aduc multiple beneficii atât aerului din casă, cât şi stării de bine a celor ce locuiesc acolo, specialiştii ne asigură că aceste plante trebuie să îşi găsească locul chiar în dormitor, pentru a ne bucura din plin de binefacerile lor.
Iată care sunt plantele care nu ar trebui să lipsească din dormitorul tău:
1. Orhideea este planta ale cărui condiţii de viaţă se adaptează cel mai bine la fereastra dormitorului nostru. Pe lângă faptul că înfrumuseţează şi aduc un plus de culoare şi de viaţă spaţiului, orhideea este alegerea perfectă, pentru că oferă un mediu sănătos desfășurării formelor de relaxare, datorită capacității de a oferi oxigen pe tot parcursul nopții.
2. Palmierul Areca este o plantă decorativă înaltă, cu aspect de tufă. Se mai numeşte şi palmier-fluture, pentru că frunzele ample, de un verde proaspăt, se curbează în sus, amintind de aripile fluturilor. Palmierul Areca are abilitatea de a înlătura din atmosferă formaldehida (afectează sistemul nervos, provoacă dureri de cap, ameţeli şi oboseală), toluenul (intoxicaţia cronică poate duce la stări de somnolenţă şi vertij) şi xilenul (în doze mari afectează sistemul circulator).
3. Aloe Vera, pe lângă atributele sale medicinale bine cunoscute, are şi proprietatea de a oferi oxigen pe timpul nopţii. Dacă îi faci loc în dormitorul tău, vei avea parte de binefacerile ei multiple, mai ales că se îngrijește ușor dacă îi oferi un loc însorit și o udare rară.
4. Feriga Nephrolepis este o plantă mereu verde, cu aspect de tufă şi cu nevoi puţine. Trebuie s-o uzi doar când se usucă suprafaţa pământului din ghiveci (de două ori pe săptămână vara şi de trei, patru ori pe lună iarna). Creşte frumos în ghivece suspendate şi îi place să stea izolată de alte plante (dacă se simte înghesuită, vârfurile frunzelor se pot usca). La fel ca palmierul Areca, feriga de cameră se pricepe foarte bine să înlăture formaldehida, toluenul şi xilenul din aer.
5. Limba Soacrei este una dintre plantele rezistente, ce oxigenează atmosfera din cameră pe timpul nopţii. În plus, chiar dacă îi place lumina, preferă să nu stea în dreptul razelor soarelui. Se udă rar, de două ori pe lună în timpul verii şi o dată pe lună în restul anului.
6. Cactușii sunt alte plante suculentele din familia Crasulaceae, înzestrate de natură cu acest metabolism acid care le permite stocarea dioxidului de carbon şi eliberarea oxigenului în timpul nopții. De aceea este recomandat să le găsiţi un loc în dormitor, pentru a beneficia de capacitatea sa de purificare a aerului.