Mobila din casă va avea un luciu de invidiat dacă vei ține cont de aceste trucuri
Suntem în plină curățenie de primăvară, atât în case cât și în gospodării, mai ales că se apropie perioada sărbătorilor de Paște. Cu toate că, din păcate, în acest an nu vom avea casa plină de oaspeți, ca de obicei, curățenia casei și a sufletului se impun... măcar așa ne vom putea bucura de spiritul de sărbătoare.

05 Aprilie 2020, 09:29
Astăzi vă venim în ajutor cu câteva trucuri care să vă ajute să faceți singuri soluția naturală prin care să faceți ca mobila să strălucească la propriu.
Praful este un amestec de particule de pământ, polen și alte substanțe din mediul înconjurător, care pătrunde în locuințele noastre prin intermediul ușilor, al ferestrelor și al tălpilor pantofilor, iar îndepărtarea acestuia face parte din rutină.
Vă propunem două soluții naturale de curățat mobila, ieftine, eficiente și non-toxice, realizate din ingrediente ecologice. Acestea au abilitatea de a îndepărta praful și murdăria, fără a altera culoarea naturală a obiectelor de mobilier, făcându-le totodată mai lucioase.
1. Soluție pe bază de ulei de măsline
Amestecați 2 lingurițe (15 g) de ulei de măsline, zeama de la o lămâie, ¼ cană (62 ml) de oțet alb și 1 ¾ căni (312 ml) de apă. Puneți soluția într-o sticlă cu pulverizator și ștergeți mobila cu o cârpă moale din microfibră. Rezultatele vă vor uimi!
Uleiul de măsline ascunde zgârieturile de pe mobila din lemn și protejează suprafețe precum cele din răchită, metal și sticlă.
Zeama de lămâie are proprietăți antibacteriene și antiseptice ce amplifică efectul de curățare al produsului. Aceasta ucide alergenii, inclusiv acarienii, bacteriile și orice alte microorganisme asemănătoare.
Acizii naturali din componența otetului alb îndepărtează praful și creează un mediu ostil proliferării agenților patogeni.
2. Soluție pe bază de oțet și glicerină
Rezultate la fel de bune veți obține și cu această soluție obținută din amestecul unui litru de apă cu o linguriţă oţet (15%) și cu o linguriţă de glicerină.