-

Până în anul 2040, 100 de persoane vor locui pe Lună

Până în anul 2040, o sută de oameni vor trăi pe Lună. Aceştia se vor alimenta cu apă din topirea gheții, vor avea case și unelte realizate cu o imprimantă 3D, vor consuma produse vegetale cultivate pe solul lunii și vor organiza sporturi „zburătoare”.

Pentru mulţi, aceste lucruri pot fi considerate un film science fiction, însă experți cum ar fi Bernard Foing, ambasador al Agenției Spațiale Europene pentru proiectul „Satul Lunii“, crede că obiectivul este fezabil.

La Congresul European de Științe Planetare de la Riga, Foing a prezentat modul în care omenirea poate păşi pe Lună și apoi își poate extinde prezența aici.

Până în 2030, între șase și zece persoane – oameni de știință, ingineri și tehnicieni – se pot stabili pe lună, iar până în 2040, numărul lor ar putea ajunge până la 100, prognozează savantul francez.

Potrivit acestuia, există posibilitatea de a se naşte copii pe Lună. Directorul Agenției Spațiale Europene, Jan Woerner, nu exclude înlocuirea Stației Spațiale Internaționale cu o colonie lunară permanentă – o idee futuristă.

El propune construirea unui sat al Lunii ca o nouă fază a cooperării spațiale dintre SUA, Rusia și Europa, scrie Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite