Mâncarea gustoasă dăunează creierului şi afectează memoria
Alimentele 'nesănătoase', preferate de multe persoane sunt bogate în grăsimi şi zahăr, ca urmare, acestea nu doar că pot afecta silueta, ci pot duce şi la o deteriorare a funcţiilor creierului.

24 Februarie 2020, 14:21
La această concluzie au ajuns oameni de ştiinţă din SUA, Australia şi Marea Britanie, ca urmare a unui studiu, care a implicat 110 tineri voluntari, care au mâncat exclusiv alimente sănătoase, înainte de experiment.
Potrivit unui comunicat de presă al MedicalXpress, unui grup de voluntari i s-a solicitat să consume alimente bogate în grăsimi şi carbohidraţi, inclusiv zahăr, timp de o săptămână.
După o scurtă perioadă, renunţarea la o dietă sănătoasă a dus la deteriorarea memoriei, iar oamenii de ştiinţă au asociat acest lucru cu modificări ale hipocampului.
Chiar şi după o farfurie cu napolitane belgiene, voluntarii nu au avut senzaţia de saţietate, fiind predispuşi la supraalimentaţie, iar, după finalizarea experimentului, au avut mari dificultăţi de a reveni la stilul lor obişnuit de viaţă.
Sursa: rador
Foto: pixabay.com