Se schimbă obiceiurile alimentare: italienii consumă mai multe legume, iar chinezii, mai multă carne
Un studiu internaţional condus de Universitatea din Kent şi care a fost publicat în revista ştiinţifică "Nature Food" a analizat obiceiurile alimentare din 171 de ţări ale lumii, pornind de la datele privind importurile, exporturile, producţia internă, cantităţile de deşeuri şi rezervele de producţie.

20 Ianuarie 2020, 15:09
În final, concluziile cercetătorilor, printre care s-a aflat şi o italiancă, Mariachiara Di Cesare, profesor la Universitatea Middlesex, au revelat că, după Spania şi Grecia, Italia este a treia ţară din vestul Europei mare consumatoare de legume şi este una dintre naţiunile continentului care nu agreează prea mult zahărul şi alimentele de origine animală.
Şi în Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Australia, consumul acestor două tipuri de produse a început să diminueze, în timp ce în Orientul Îndepărtat (China, Coreea de Sud şi Taiwanul) a crescut, fapt care a dus la modificarea obiceiurilor alimentare din respectivele ţări.
Sursa: rador
Foto: pixabay.com