-

S-a mărit familia de reni la Vama Buzăului

S-a născut al doilea pui de ren din România în captivitate la Rezervaţia de zimbri "Valea Zimbrilor - Vama Buzăului". Acest nou exemplar completează familia de reni prezentă de doi ani în rezervaţie.

Primul pui de ren s-a născut anul trecut, tot în luna mai, o încântare pentru vizitatori în general şi în special pentru copii. Cei patru reni vieţuiesc în acelaşi loc, pe cele 10 hectare ale rezervaţiei, alături de zimbri, cerbi şi căprioare.

Rezervaţia naturală "Valea Zimbrilor" a fost înfiinţată în noiembrie 2008, la Vama Buzăului, ca parte a unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, la care au participat primăriile Prejmer şi Vama Buzăului, Consiliul Judeţean Braşov şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov.

În Staţiunea Turistică Vama Buzăului a fost introdus, zilele trecute, şi un mijloc de transport atractiv pentru turişti. În fiecare weekend, pe traseul Rezervaţia "Valea Zimbrilor Vama Buzăului" - Cascada "Urlătoarea", funcţionează trenuleţul turistic, între orele 10.00 şi 18.00 fiind programate 5 curse, aflam de la Rador.

Foto: pixabay