-

Copiii, preocupaţi de schimbările climatice

Copiii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa sunt preocupaţi de schimbările climatice și de sănătatea planetei, arată rezultatele unei cercetări.

Din numărul total de respondenți, 91% sunt preocupați de schimbările climatice și asociază fenomenul cu sentimente precum: frică, supărare și îngrijorare.

Schimbările climatice sunt la fel la fel de alarmante și pentru copiii din România.

98% dintre aceștia asociază fenomenul cu stări negative. Dintre cei 200 de copii români care au participat la sondaj, 90% sunt gata să lupte împotriva schimbărilor climatice, dar au nevoie de mai multe cunoștințe și oportunități și totodată se simt responsabili pentru îngrijirea mediului.

Întrebați cine îi inspiră cel mai mult să își dorească să contribuie la combaterea schimbărilor climatice, 70% dintre copiii români chestionați au nominalizat mama drept cel mai mare erou al lor care îi poate sprijini în combaterea schimbărilor climatice; tata și profesorii au fost, de asemenea, menționați ca modele de urmat.

Studiul a fost realizat în țări din Europa, precum: Germania, Franța, Italia, în Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud. Au răspuns la sondaj copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite