-

Floricelele de porumb sunt benefice sănătăţii

Contrar opiniei potrivit căreia floricelele de porumb dăunează sănătăţii, aceste delicioase gustări, preparate acasă şi consumate în mod regulat, ar putea contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar şi a cancerului, graţie conţinutului de polifenoli, un antioxidat important din boabele de porumb.

"Majoritatea oamenilor nu ştiu că floricelele scad riscul infarctului şi al cancerului. Doar 30 de grame de floricele de porumb sunt mai benefice decât porţia zilnică de orez sau paste integrale", susţine Catherine Collins, specialist în boli de nutriţie din Londra.

Floricelele conţin de trei ori mai multe fibre decât aceeaşi cantitate de seminţe crude de floarea soarelui. În plus, ele reglează nivelul de zahăr din sânge, reduc colesterolul rău - LDL şi conţin vitamina B.

Beneficiile consumului de floricele constau în cantitatea surprinzător de mare de polifenol antioxidant, care distruge radicalii liberi - substanţe chimice nocive care cauzează boli precum cancerul şi bolile de inimă.

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept