-

Cercetătorii au creat o proteină alimentară care ar putea concura cu soia

Oamenii de ştiinţă din Finlanda au creat o proteină alimentară din bacterii, despre care consideră că ar putea concura cu soia în zece ani.

Proteina este creată din bacterii din sol alimentate cu hidrogen extras din apă, folosind electricitatea.

Cercetătorii au afirmat că alimentul ar putea fi cultivat aproape fără emisii gazoase, dacă electricitatea ar fi obţinută solar sau eolian.

Proteina ar putea fi folosită ca substitut pentru soia în numeroase produse alimentare.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept