-

Se redeschide Transfăgărășanul

Legătura dintre Muntenia și Transilvania se poate face cu mijloacele auto, începând din data de 1 iulie, peste Masivul Făgăraș, cel mai înalt masiv montan din România.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulația rutieră pe DN 7 C, Transfăgărășan, între punctul Piscul Negru din județul Argeș și Bâlea Cascadă din Sibiu (km 104+000 – km 130+800), se va deschide, de azi, 1 iulie, pentru toate categoriile de autovehicule, între orele 7.00-21.00.

Pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR menționează că circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții.

De asemeanea, șoferii sunt sfătuiți să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de trafic.

CNAIR atenționează că, în ultima perioadă, în zonă este semnalată prezența urșilor, iar șoferilor le este recomandat să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

Amintim că traseul drumului Transfăgărășan începe din comuna Bascov din județul Argeș și trece prin fața hidrocentralei Vidraru, apoi urcă spre Cetatea Poenari.

Ajunge pe Barajul Vidraru, trece de trei tunele scurte, apoi de baraj și se lasă în partea stângă Lacul Vidraru, ajungând la Cascada Capra.

Trecerea de la Capra la Bâlea Lac este făcută printr-un tunel de aproximativ 887 de metri (n.r. Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România).

Este un tunel iluminat electric și ventilat natural și are o înălțime de aproximativ 4,4 m, lățime de 6 m și un trotuar de un metru.

Transfăgărășeanul va rămâne deschis circulației până la 1 noiembrie.

Sursa&foto: Constantin Pasol

Articole înrudite