-

Comuna Slimnic din județul Sibiu, „Sat European de Tineret” în 2021

Comuna Slimnic din județul Sibiu a primit, pentru acest an, titlul de "Sat European de Tineret". Această titulatură este acordată localităților rurale care își propun ca, prin acest program, să facă o schimbare în comunitatea lor, cu și pentru tineri.

“Programul vine cu o viziune nouă și este atent construit pe baza nevoilor și problemelor tinerilor din mediul rural, fiind adaptat realităților și provocărilor cu care aceștia se confruntă. Prin implementarea programului European Youth Village/Satul European de Tineret se urmărește dezvoltarea comunităților rurale în patru domenii cheie: Educație, Cultură, Voluntariat și Dialog Structurat”, se arată într-un comunicat de presă.

Programul “Slimnic - Sat European de Tineret 2021” va fi coordonat de Mihai Panțiru, un tânăr IT-ist foarte implicat în rândul tinerilor din comuna Slimnic, care a derulat multiple proiecte pentru copii și comunitate, unul dintre cele mai cunoscute fiind „Cavalerii Digitali.

Pentru titlul de ”Sat European de Tineret” în 2021 au intrat în competiția finală 8 comune din România, din care au fost alese trei: Cleja din județul Bacău, Grivița din județul Galați și Slimnic din județul Sibiu. De asemenea, comuna Aroneanu din județul Iași, una dintre cele care au deținut statutul de Sat European de Tineret anul trecut, și-a prelungit mandatul și în 2021.

Sursa: radio romania actualiutati

Foto: pixabay

Articole înrudite