-

Mai puțini miei de sacrificat, pentru Paștele 2018

Pentru că Paştele va fi sărbătorit în acest an mult prea devreme şi zăpada a fost prea mare, mieii vânduți de ciobani sunt mici şi puţini, spre deosebire de anii trecuți.

Pentru că iarna aceasta a fost lungă, cheltuielile legate de asigurarea hranei au fost mult mai mari decât în mod normal.

În aceste conditii, preţul de vânzare va fi mult mai mare faţă de anul trecut. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj spun că un kilogram de carne de miel se vinde cu 25-30 de lei, în condiţiile în care anul trecut se vindea cu 20 de lei. Specialiştii recomandă să cumpărăm carne de miel numai din măcelării, magazine alimentare sau locuri special amenajate în pieţe. De asemenea, carnea trebuie să fie elastică, adică atunci când o apăsăm cu degetul să revină la forma iniţială, să nu prezinte suprafaţă lipicioasă şi urât mirositoare.
Cei care achiziţionează mielul direct de la proprietari sunt sfătuiţi să aleagă exemplare care au peste zece kilograme. 

Autor: Răzvan Stoichiţoiu.

Articole înrudite