-

„Dor Transilvan” excelează pe scenele din China

În preajma aniversării a 25 de ani de activitate, ansamblul folcloric Dor Transilvan reprezintă în aceste zile, România și Clujul, la două festivaluri internaționale de folclor în Republica Populară Chineză.

Este vorba de festivalurile din localitățile Shanghai și Luoyang. 

Festivalul de la Shanghai găzduiește cu mare ospitalitate 45 de ansambluri folclorice din 30 de țări, de pe tot mapamondul. Este cel mai mare și grandios festival la care ansamblul Dor Transilvan, al Companiei de transport Public din Cluj Napoca, a participat în cei 25 de ani de activitate.

Conform informațiilor oferite de oficialități la recepția oferită conducătorilor de ansambluri, gala de deschidere a festivalului, transmisă de televiziunea națională, a fost urmarită de 200 milioane telespectatori! 200 milioane de telespectatori!! O cifra imensa pentru noi europenii, dar nu și pentru chinezi. Numai orașul Shanghai are o populație de 28 milioane locuitori cu o densitate de 300.000 de locuitori pe km pătrat!!

Mâine, în cea de a treia zi a festivalului, ansamblul Dor Transilvan va susține un spectacol în piața din fața turnului televiziunii, iar după masă va avea întâlnire cu Consulul general al României la sediul consulatului.

Următorul festival internațional la care Dor Transilvan va participa se organizează la mai mult de 1000 de km distanță, în orașul Luoyang, fostă capitală pentru câteva dinastii de împărați. Sperăm că și acolo, ca și la Shanghai, folclorul românesc să se bucure de apreciere, iar prestația ansamblului să fie răsplatită cu furtunoase aplauze.

corespondență specială din Shanghai, pentru Antena Satelor, de la

Tiberiu Groza, directorul ansamblului Dor Transilvan.

Articole înrudite