-

50 de locuri de muncă la cules de mazăre în Danemarca şi Portugalia, disponibile pentru români

Românii au la dispoziţie 50 locuri de muncă sezoniere la cules de mazăre în Danemarca şi Portugalia prin intermediul Reţelei EURES.

Selecţia se va desfăşura la mijlocul lunii februarie la Târgu-Jiu.

Potrivit AJOFM Dolj, se caută persoane cu vârstă minimă de 18 ani, apte pentru muncă fizică grea, indiferent de climă, care să muncească într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. De asemenea, cunoştinţele de limba engleză - nivel minim constituie un avantaj, dar nu sunt obligatorii. Angajatorul este firma daneză Greenpeas care deţine în Portugalia o filială, care 'promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători'. 

Durata contractului este, în Portugalia, aprilie - iunie 2019,cu program de lucru de 30 - 40 ore, 6 zile pe săptămână, iar în Danemarca - iunie - octombrie 2019, cu acelaşi program de de lucru 30-40 ore.

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile pentru care se percepe o taxă lunară de 100 - 120 euro, incluzând consumul/utilităţile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

Referitor la condiţiile din Danemarca, acolo cazarea se face în rulote, în camping, fiind disponibile bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea.Transportul dus-întors România-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Plata muncii pentru Portugalia este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific, salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru fiind de 700 de euro brut. Dacă se culeg mai mult de 1.950 de kilograme în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

Referitor la de condiţiile salariale pentru Danemarca, plata muncii se face în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific, salariul fiind 0.6 euro brut/kg+12,5% alocaţie de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.

Candidaţii interesaţi trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poza inclusă, pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor fiind 1 martie 2019. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecţia aplicanţilor se face de către angajator, iar invitarea la selecţie a persoanelor preselectate se va face de către consilierii EURES. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate.

Sursa: Agerpes

Sursa foto: economica.net

Articole înrudite