-

Dispeceratele Poliţiei şi Jandarmeriei s-au alăturat Dispeceratului Unic integrat

Dispeceratele Poliţiei şi Jandarmeriei s-au alăturat Dispeceratului Unic integrat echipelor de la Ambulanţă, SMURD şi STS. 

Autorităţile au luat primele măsuri de îmbunătăţire a funcţionării Serviciului Unic de Urgenţe. După Mureş şi Hunedoara, poliţiştii şi jandarmii din Bucureşti şi Ilfov s-au alăturat în Dispeceratul Unic integrat echipelor de la Ambulanţă, SMURD şi STS. Dorinţa autorităţilor este ca astfel de dispecerate integrate să existe în toate judeţele - a spus secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat: Decizii mult mai eficiente, decizii mult mai corecte, discuţii între personal, care este în aceeaşi încăpere şi poate să ia deciziile împreună, şi riscul mult mai mic să se întrerupă discuţia între un punct de dispecerizare şi altul care se află în spaţii diferite. Deci aici sunt toţi împreună, deci pot chiar lua decizii împreună”.
Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat ieri că modul în care este distribuit personalul din dispeceratele pentru apeluri de urgenţă va fi analizat la nivelul Ministerului de Interne, iar acolo unde va fi nevoie se vor face suplimentări. Mihai Fifor, care a vizitat Dispeceratul Unic de Urgenţă, a reiterat că îşi doreşte ca poliţiştii să îşi facă datoria faţă de cetăţeni.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite