-

Un bărbat din județul Argeș, în vârstă de aproximativ 63 de ani, a fost muşcat de un urs într-o pădure de lângă Curtea de Argeş.

Amintim că duminica, 2 iunie 2019, acesta era la plimbare prin pădure împreună cu fiul când a fost suprins de sălbăticiune şi atacat.

Conştient, a reuşit să sune la 112 şi să sesizeze echipajele de prim ajutor. Pompieri ISU, medici, jandarmi, pădurari şi voluntari s-au deplasat într-un suflet în pădurea de la „Dealul Pietrişului”, aflată aproape de Municipiul Basarabilor. Victima a fost găsită după aproape o oră de căutări, urcată pe targă, iar deplasarea s-a făcut pe jos până la ambulanţă.

La Spitalul Judeţean Piteşti, compartimentul UPU, bărbatul a ajuns abia în jurul orei 21:00, aflam de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena Satelor.

În paralel, jandarmii şi restul oamenilor au încercat să captureze animalul. S-au constituit echipe mixte de căutare, dar ursul s-a dovedit abil. După atac, a mai stat foarte puţin timp în zonă, suficient cât să fie zărit la un moment dat de un martor ocular care a indicat perimetrul forţelor de intervenţie.

A fugit însă la timp, iar oamenii porniţi în căutarea sălbăticiunii, deşi au scotocit pădurea în lung şi-n lat, au transmis că ursul nu mai e de găsit. În plus, începuse să se lase seara şi căutările deveneau realmente zadarnice.

Între timp, victima a ajuns la spital în stare gravă. Medicii au descoperit că bărbatul are fractură de antebraţ stâng (ambele oase), fractură de femur stâng şi plagă deschisă la coapsa dreaptă.

Pe secţia de radiologie-imagistică medicală, stabil hemodinamic, omul a fost examinat cu atenţie şi în urma interpretării imaginilor s-a constatat că situaţia necesită o intervenţie chirurgicală urgentă, fapt confirmat şi la Ortopedie.

Astfel, azi dimineață, medicii au luat decizia de a-i amputa piciorul. Tot în această dimineaţă, am aflat că bărbatul este internat pe secţia Chirurgie 1 şi se află în afara oricărui pericol.

În ceea ce priveşte ursul, Prefectura anunţă că nu se lasă până când animalul nu va fi capturat.

Foto: Pixabay