-

Din prima zi a acestui an, când pompierii au luptat cu flăcările izbucnite la case din localităţile Aleşd şi Urseşti, până miercuri, 22 ianuarie, pompierii militari bihoreni au desfăşurat nu mai puţin de 25 de misiuni.

De fiecare dată a fost vorba de stingerea incendiilor izbucnite la locuinţe din întreg judeţul. Incendiile au avut drept cauză coşurile de fum necurăţate de funingine, neprotejate termic faţă de materialele combustibile ori deteriorate.
Cea mai recentă situaţie de urgenţă determinată de un astfel de incendiu a avut loc miercuri dimineaţă, 22 ianuarie, la o locuinţă din localitatea Urvind (Lugaşu de Jos). Pentru stingerea flăcărilor au fost mobilizaţi 11 pompieri de la Staţia Aleşd. Aproape 2 ore s-au chinuit pompierii militari să stingă focul care se manifesta violent la podul locuinţei. Ei au împiedicat astfel propagarea flăcărilor la întreaga casă. Cu toate acestea 35 de metri pătraţi din tavan un au putut fi salvaţi. Şi în acest caz, cauza probabilă a incendiului a constituit-o un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

RADOR

Foto: Pixabay