-

Noi cazuri de rujeolă la Constanţa! Şapte pacienţi, copii, dar şi adulţi, au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Îngrijorător este că s-au înregistrat şi forme de boală cu o evoluţie gravă. "Dintre cazurile internate, o parte au fost la copii, unii evoluând mai sever cu insuficienţă respiratorie, chiar într-un caz a fost necesară spitalizarea în Secţia de Terapie Intensivă; au fost şi cazuri la pacienţi adulţi. Aş dori să menzionez că, în cazul copiilor, aceştia nu au fost vaccinaţi, conform schemei de imunizare a Ministerului Sănătăţii", a declarat Ana Maria Iancu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase.
Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase spun că primele două cazuri au fost semnalate în decembrie, iar celelalte cinci la începutul acestui an. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică în ultimele trei săptămâni, aproape 90 de români au primit acest diagnostic. Cei mai mulţi pacienţi sunt în Neamţ şi Sălaj. Direcţia de Sănătate Publică din Tulcea a anunţat că, până în prezent, în judeţ nu s-au înregistrat cazuri de rujeolă.

RADOR
Foto: Pixabay