-

În judeţul Călăraşi, aproximativ 4.000 de copii nu au fost vaccinaţi niciodată. Aceasta este statistica oficială a direcţiei de sănătate publică din judeţ.

Autorităţile precizează că motivul principal este refuzul părinţilor.Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Călăraşi au identificat până acum principalele cauze care au generat scăderea numărului de doze de vaccin administrate copiilor. Cezar Cristian Rădulescu, directorul executiv al instituţiei: „Din datele pe care le avem la nivelul judeţului Călăraşi, principala cauză o reprezintă refuzul neasumat al părinţilor de a se prezenta la cabinetele medicilor de familie în vederea vaccinării copiilor. O altă cauză o reprezintă migraţia. Există foarte mulţi copii care pleacă, alături de părinţi, în străinătate, fără a beneficia de consultaţii în cabinetul medicului de familie din localitatea în care domiciliază.”
Autorităţile vin însă cu un plan de măsuri. Cezar Cristian Rădulescu: „Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Călăraşi a demarat campanii de informare a populaţiei cu privire la importanţa vaccinării, reduce semnificativ rata răspândirii bolilor. Totodată, am desfăşurat o campanie de instruire a medicilor de familie cu privire la activitatea de vaccinare.”
Cei aproximativ 4.000 de copii nevaccinaţi din judeţul Călăraşi ar fi trebuit imunizaţi împotriva unor boli grave precum hepatita B, difteria, tetanosul, pneumonia sau rujeola.

RADOR

Foto: Pixabay