-

O tânără însărcinată, în vârstă de 17 ani, din județul Covasna, a murit din cauza gripei, la Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe. Este al doilea caz înregistrat în județ.

Tânara, care era însarcinata, a fost internata în urma cu câteva zile la sectia Infectioase a Spitalului Judetean din Sfântu Gheorghe, iar apoi a fost transferata la ATI, unde a încetat din viata.

Rezultatele probelor de laborator, primite vineri, au confirmat ca decesul a fost cauzat de o infectie cu virusul gripal din grupa A H1.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Sfântu Gheorghe a anuntat pe data de 22 februarie primul deces din cauza gripei – un barbat în vârsta de 53 de ani din Tulcea,

Barbatul fusese internat pentru o operatie, dar, pentru ca prezenta semnele unei infectii respiratorii grave, a fost transferat la Sectia de boli infectioase, unde a încetat din viata.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica a anuntat vineri ca numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 88 la nivel national.

Autor: OANA NEGREA