-

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a amendat căminul pentru vârstnici de la Petroşani, la care a izbucnit un focar de COVID-19.

Amenda este de 2.500 de lei, pentru că în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că angajaţii nu au folosit echipamentul de protecţie sanitară.
Directorul executiv al instituţiei, Sebastian Mezei, a precizat că sancţiunea a fost aplicată pentru că nu au fost respectate măsurile de protecţie prevăzute de lege şi este posibil ca numărul persoanelor care au contactat virusul să fie mai mare, având în vedere că asociaţia care se ocupă de rezidenţi gestionează două astfel de reşedinţe pentru persoanele în vârstă. Până în prezent, 21 de vârstnici şi patru membri ai personalului au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, fiind internaţi la mai multe spitale din judeţ, iar luni vor fi testaţi şi rezidenţii celui de-al doilea cămin la care lucrează aceiaşi îngrijitori. Lipsa de personal pare să fi fost una dintre cauzele care au condus la propagarea virusului, iar apariţia acestui nou focar a pus presiune pe spitalele suport, şi aşa suprasolicitate, din cauza numărului mare de pacienţi. În judeţul Hunedoara au fost consemnate 27 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, care se adaugă la cele peste 470 de cazuri active.

RADOR

Foto Pixabay