-

Un rezervor de combustibil ar putea costa de la anul cu aproximativ 30 de lei mai puţin. Începând cu 1 ianuarie 2020, supraacciza la carburanţi, introdusă în 2017, ar urma să fie eliminată.

Şi nu ar fi singurul efect al proiectului de modificare a Codului Fiscal, iniţiat de 53 de parlamentari liberali şi care va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, după ce astăzi a primit raport favorabil în Comisia de buget-finanţe.
Proiectul legislativ prevede micşorarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorări operate în a doua parte a anului 2017 şi eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă desfăşurate cu timp parţial. Totodată, documentul prevede aplicarea unei baza de calcul pentru contribuţiile sociale şi contribuţiile de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară. Măsurile ar urmaţi să se aplice începând cu prima zi a anului viitor.
Unul dintre iniţiatorii, secretarul general al PNL Robert Sighiartau, a explicat că prin eliminarea supraaccizei la carburanţi românii vor economisi 30 de lei la un plin de combustibil: „Vă asigur că românii, începând cu ianuarie 2020 de când va intra această lege în vigoare, vor avea motorină şi benzină mai ieftină.”
Şi deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al muncii, a votat în favoarea modificărilor aduse Codului Fiscal: „Eu mi-aş dori să vedem această micşorare, dar am mai trecut prin experienţa asta şi atunci, chiar dacă a fost a anumită micşorare, dar nu a fost pe măsura scutirii şi a procentului din acciză”.
Raportul Comisiei pentru buget-finanţe va fi prezentat pentru dezbatere şi vot plenului Camerei Deputaţilor în calitate de for decizional.

RADOR

Foto: Pixabay