-

În România, 69 de persoane care au călătorit în zone cu focare de coronavirus sau au venit în contact cu persoane infectate sunt în carantină în centre speciale.

Alte peste 4.800 sunt izolate la domiciliu. Până acum, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu virusul apărut pentru prima dată în China. După şedinţa CSAT pe tema coronavirusului, preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la calm şi responsabilitate şi i-a îndemnat pe oameni să se informeze din surse autorizate. Şi secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a atras atenţia asupra dezinformărilor pe tema coronavirusului. El a precizat că o epidemie nu se poate declanşa în câteva ore şi că stocurile de materiale necesare activităţii medicilor pentru aceste cazuri sunt suficiente.
Raed Arafat: „Dacă apare un caz, până o să fie cazul ăsta transmis la zeci, la sute de oameni nu se întâmplă într-o oră, deci nu este motiv să se inducă panică. Chiar dacă la un moment se anunţă că s-a găsit un caz pozitiv, nu înseamnă că România are o epidemie; are un caz pozitiv, după care mergem către contactele cazului, le verificăm - aţi văzut, a fost un cetăţean bolnav care a avut coronavirus, care a intrat în contact cu mai multe persoane, iar persoanele cu care a intrat cu ele în contact direct testele lor sunt negative la acest moment.”

RADOR
Foto: Pixabay