-

Au intrat în vigoare noile măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, cuprinse în Ordonanţa Militar 3.

Documentul prevede extinderea restricţiilor de circulaţie a persoanelor, impuse iniţial pe timpul nopţii şi între orele 6-22, cu unele excepţii, cum ar fi mersul la locul de muncă sau deplasările de strictă necesitate.

Acestea trebuie justificate printr-o declaraţie sau printr-o adeverinţă de la serviciu. Ordonanţa Militară mai prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11-13, de asemenea, cu justificare scrisă.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela:

Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, gospodăriei, cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri, care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi ale animalelor de companie domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale.

Totodată, este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală, o asistenţă ce nu poate fi amânată şi nici realizată la distanţă. Mai sunt exceptate deplasările din motive justificate, precum îngrijirea copilului, asistenţa personelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, deplasările scurte în apropierea locuinţei/gospodăriei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, deplasarea în scopul donării de sânge la centrele de transfuzie sanguină este o altă excepţie, ca şi deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay.com

banner 600 j 2