-

Tomaji cu nucă, rețetă din Sălaj de Mircea Groza

În graiul locului, păstrând cât se poate de nealterate tradiția și obiceiurile culinare, Mircea Groza este un "artist" într-ale bucătăritului, care face parte din mult prea rara și importanta categorie de arheologi culinari.

“– Spunie drept die când n-ai mâncat macaroanie cu nucă? Diemult nu cre’ c-ai mâncat…Adus-ai macaroanie? Noa, die aieste macaroanie io n-am mai văzut! Când le luam noi di la bold, pă uoauă le luam, când le luam noi i-așe die groasă ierau, ca plăivazu ista. Le rupieam așe die tri jejitie die lunji și numa’ dup-aceie le hierbeam. Ni numa’ la iel ce mnio adus! Ie tu numa’ tomajii iștia mai laț pă care țâ i-am adus. P-aiștia să-i hierz, binie? Doi pumni buni die sâmburi die nucă îi macini mânânțăl ca pântu turtie. Îi pui înt-on castron mai mnic și pui păstă nucă tri-patru linguri die mniere criștai. Amesteci binie și pui nuca diopartie. Tomajii îi hierz ca cum i-ai face cu brânză uări cu cureti.

Citeste continuarea pe GASTROART

Articole înrudite