-

Clujeanul care "s-a antrenat" 7 ani cu cel mai faimos bărbier din Europa

Dacă românii se pot lăuda cu o cultură a mărului, italienii au dezvoltat în timp o cultură a părului. Este vorba, bineînţeles, despre podoaba capilară, căreia, acolo, i se acorda încă din antichitate o atenţie deosebită.

Un clujean de-al nostru a studiat arta bărbieritului cu cel mai faimos specialist din peninsulă şi s-a întors acasă pentru a-i învăţa pe bărbaţi cum să se pună în valoare şi din acest punct de vedere.
În salonul său de frizerie de lux, din centrul Clujului, briciul şi-a intrat din nou în drepturi laolaltă cu prosoapele calde sau reci, care se aplică pe faţă după necesităţi.
În timp, Mihai Hirişcău şi-a format o clientelă fidelă şi selectă, care vine la salon şi pentru un dram de socializare.
"Când vin aici, parcă mă întorc în timp. E ca la bărbierul tradiţional. E bine că mai putem bârfi, să ne spunem păsurile, să discutăm despre femei şi sport. Şi, da, n-am barbă, tocmai pentru că vin aici săptămânal", ne mărturiseşte, pe un ton jovial, un client englez.
Pasiunea pentru arta bărbieritului, Mihai Hirişcău o dovedeşte şi prin zecile de brice de epocă expuse în salon, alături de aparate manuale de tuns sau lame clasice trecute demult în istorie.
Piesa de care e cel mai mândru e, însă, cureaua pe care bunicul său din Mărtineşti şi-a ascuţit o viaţă briciul şi pe care ne-o arată înainte de a ne prezenta o trusă de bărbierit de la curtea regală a Angliei.

RADOR

Foto: Pixabay