-

Vinuri spumante ce conțin particule de aur și vinuri biologice, la VINVEST Timișoara

Cea de-a 16-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST s-a deschis vineri, 19 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Până duminică, 21 aprilie, vizitatorii găsesc aici peste 250 de sortimente de vin, de la producători din România dar și din Serbia, Franța, Italia, Spania, Grecia și Republica Moldova.

La Salonul de Vinuri sunt prezenți și importatori și distribuitori de vin și producători de utilaje.

Unele dintre vinurile aduse la VINVEST sunt prezentate în premieră la Timișoara. Este vorba despre vinuri spumante ce conțin particule de aur, vinuri biologice sau vinuri vechi de cîteva decenii – spune Lucia Pîrvu, expert degustator și director VINVEST, invitată vineri, 19 aprilie, la Radio Antena Satelor, în emisiunea Viața la Țară:

„Avem vinuri în Salon nu numai liniștite ci și efervescente, avem vinurile noastre tradiționale, autohtone dar și vinuri din soiuri internaționale. Avem vinuri biologice, avem spumante cu particule de aur și, alături de vinuri, avem și distilate de vin de 12, 18 si 25 de ani.

Distilatul de vin se numește vinars. Nu putem să-l numim cognac pentru că nu avem voie, exact ca la șampanie. Nu spunem șampanie ci vin spumant. Deci, aici la VINVEST este o atmosferă efervescentă” – a declarat Lucia Pirvu, expert degustător și director VinVest, invitată vineri la Radio Antena Satelor.

Cei interesați pot participa și la simpozione și prezentări precum “Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional”, “Vinuri noi și vinuri vechi” și “Vinul și sănătatea” susținute de specialiști în domeniu.

De asemenea, nu vor lipsi nici manifestările din zona gastronomică, din domeniul artelor sau al literaturii.

VINVEST Timișoara este deschis vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00 și duminică între 10:00 – 17:00.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: pixabay.com