Tradiția toamnei la muzeu: Vizitatorii pot pregăti vinete și ardei la foc de lemne
Vizitatorii Muzeului în aer liber din Pădurea Dumbrava, Sibiu, au parte de o surpriză plăcută în această toamnă. Reprezentanții muzeului au anunțat pe rețelele de socializare că oricine dorește poate să-și coacă vinetele și ardeii pe un grătar cu lemne, special amenajat pentru public. Activitatea, perfectă pentru a pregăti provizii pentru iarnă, va avea loc de miercuri până vineri, în intervalul orar 08:00 - 20:00, și va fi disponibilă până pe 15 octombrie. Inițiativa inedită le oferă vizitatorilor ocazia de a combina o plimbare relaxantă în natură cu o activitate practică, specifică sezonului.

Articol de Petruț Mazilu, 17 Septembrie 2025, 10:57
'Te învăţăm cum stă treaba la coacerea vinetelor şi a ardeiului kapia! La propriu! Avem vetre, lemne şi tot ce (ne) trebuie în materie de ustensile folosite în bucătăria tradiţională. Avem şi experienţă adunată în zeci de ani de cercetări etnografice în toate colţurile ţării şi nu numai. Prin urmare, la început de septembrie de toamnă, de miercuri până vineri, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de ţară, poţi veni să pregăteşti cum se cuvine legumele tale (vinete, ardei s.a). Tot ce trebuie să ai sunt, evident, ingredientele, în special vinete şi ardei. Cu alte cuvinte, îţi scapi bucătăria de acasă de nişte fumuri în plus şi te pregăteşti de iarnă la noi, în aer liber, la Târgul de Ţară, cu legume coapte ca la 'cartea tradiţională de bucate' ', spun reprezentanţii Muzeului în aer liber.
Cei care doresc să îşi coacă legumele în Muzeul în aer liber trebuie să îşi cumpere bilet de intrare.
Tarifele pornesc de la 9 lei pentru studenţi şi ajung la 35 de lei pentru adulţi.