-

Fondată în secolul XII și veritabilă atracție turistică, Notre Dame, celebra catedrală a Parisului, arde! Incendiul a fost observat în preajma orelor 18,45, luni, 15 aprilie. Zeci de pompieri au fost mobilizați.

Unul dintre simbolurile Orașului Luminilor, pictată de marii artiști, „povestită” de Hugo în celebrul său roman „Cocoșatul de la Notre Dame”, cea mai importantă biserică pariziană se află în mijlocul unui vast proces de renovare. Primele supoziții și sunt, de altfel, că incendiul a provenit dintr-o neglijență a celor care se ocupă de aceste proceduri.

La această oră se acționează intens pentru stingerea focului.

Azi, la creștinii catolici a început Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, iar în noaptea de sâmbătă de duminică, Noaptea Învierii, se preconiza că locul va fi luat cu asalt de credincioși și turiști.

UPDATE:

Emmanuel Macron, care a anulat un discurs important programat pentru luni seară ca răspuns la mişcarea "vestelor galbene", se va duce la Catedrala Notre-Dame din Paris, cuprinsă de un incendiu uriaş, a anunţat preşedinţia franceză, citată de France Presse.

Şeful statului francez tocmai şi-a înregistrat discursul televizat, amânat pentru moment fără o nouă dată anunţată. Prim-ministrul Edouard Philippe se va duce de asemenea acolo, au anunţat serviciile sale.

Printre altele, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că "împărtăşeşte emoţia unei întregi naţiuni", trimiţând un "gând pentru toţi catolicii şi pentru toţi francezii", notează AFP.
                
"Notre-Dame de Paris în flăcări. Emoţia unei întregi naţiuni întregi. Un gând pentru toţi catolicii şi pentru toţi francezii. La fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist în această seară să văd că arde o parte din noi", a scris el pe Twitter.

AGERPRES

Foto: Facebook.Com