-

Jandarmii patruleaza în stațiunea Băile Tușnad, unde au fost identificați 15 urși. Doi tineri au fost atacați, unul e în stare gravă.

Luni, 6 august, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Haghita, după ce duminică, 5 august, doi tineri au fost atacaţi de un urs, unul dintre ei aflându-se în spital în stare gravă. Până la stabilizarea situaţiei, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi asigură în permanenţă prezenţa unei patrule la Băile Tuşnad. Cinci urși au fost alungați din localitate numai în cursul nopții.

Șeful Inspectoratului de Jandarmi consideră că e important să se clarifice detaliile cu privire la relocarea urşilor şi rolul pe care îl au jandarmii, agenţia de protecţie a mediului şi asociaţiile de vânătoare, în derularea acestei proceduri.

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu susține că e nevoie de legiferarea activităţilor de colectare a fructelor de pădure şi a activităţilor care au loc în pădure, deoarece, în urma acestora, animalele sălbatice rămân fără surse de hrană.

RADOR

foto: https://ardealnews.ro

Cazuri de infecție cu virus West Nile și în România

Experiment pe oameni, cu celule stem, pentru boala Parkinson