-

Primăria municipiului, a fost un semnat Protocolul de colaborare privind includerea Municipiului Râmnicu Vâlcea în reţeaua de oraşe europene prietene ale albinelor.

Documentul semnat angajează administraţia locală să adopte măsuri în mai multe domenii de activitate care sunt menite să protejeze albinele.

Printre măsuri se află folosirea de tratamente fitosanitare inofensive pentru albine, adoptarea de metode de control a ţânţarilor cu accent, în primul rând, pe prevenţie, reducerea utilizării erbicidelor în tratarea zonelor adiacente drumurilor şi spaţiilor verzi, realizarea de amenajări peisagistice bazate pe specii favorabile albinelor, înfiinţarea în parcuri de mici 'grădinţe apicole' cu plante aromatice şi cu potenţial melifer ridicat, derularea de campanii de informare şi conştientizare ecologică, sprijinirea dezvoltării activităţilor apicole în comunitatea locală.

Râmnicu Vâlcea este primul oraş din România care a intrat în reţeaua europeană a oraşelor prietene cu albinele, alături de Paris şi Bruxelles.

Sursa: rador