-

Vești excelente din Antarctica! Botoșăneanul Iulian Rotariu a finalizat prima zi de concurs pe primul loc, după ce a alergat 79,66 km în condiții vitrege.

El a avut un avans de 45 de minute fata de Wong Ho Chung, ocupantul locului doi.

Pompierul campion participa la ultramaratonul „The Last Desert”, care se desfasoara în Antarctica pâna pe 3 decembrie 2018, ducând drapelul României la 14.000 de kilometri distanta!

Subofiterul ISU Botosani a fost sustinut pentru a participa la aceasta cursa atât de Asociatia Sportiva a Pompierilor din România cât si de Fundatia pentru SMURD, care au suportat costurile de înscriere si participare care s-au ridicat la aproximativ 20.000 de dolari.

Ca si în celelalte curse, Iulian Rotariu alearga în scop umanitar, pentru a promova activitatea Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism din Botosani.

La start va mai fi prezent un alt român, Andrei Gligor, în vârsta de 41 de ani.

Iulian Rotariu este, însa, singurul român participant la toate cele 4 maratoane si daca va termina si aceasta cursa ar putea intra în clubul select „4 Deserts” în care sunt inclusi numai sportivii care au dus la bun sfârsit cele mai dure patru ultramaratoane din lume – Gobi March, Atacama Crossing, Sahara Race si The Last Deserts.

GINA POENARU